torsdag 27 juni 2013

Barnen trivs i vävstugan




 
Ella & Vincent gillar min vävstuga.


Jag älskar Vincents kommentar när  han säger: "Farmor det här är roligt".



Vetgiriga barn vill veta hur många moment det är i vävningen. Då är det inget att göra annat än att man får skriva en lista, och i takt med momenten så sätter man en bock, ser ut som (v) Moment 4 avklarat.


Ella är nöjd med sitt färgval
 



Tvillingbrorsan Vincent var jätteduktig när han höll i varpflätan till sin systers uppsättning. Det var mest spännade att lära sig använda kroppens lutning som tyngd vid pådragningen och det gjorde han med bravur.
 
Vincent säger: "När Ella är klar då vill jag väva en halsduk i MFF:s färger". Det är i ljusbått med vitt breda ränder på tvären. Jag har mycket garn men inte ljusbått & vitt, någon som har lite till salu?

Sedan blev det stiltje i förberedelserna för julen och en månadslång resa till Thailand som kom emellan. Vi hade hunnit solva hälften.  
Nu har vi med Ellas välsignelse fått lov att solva färdigt, för tiden skall trots allt delas mellan skola, kompisar, hästar och vävning.

Jag har köpt en rulle Antihalktejp 50mm x 5m, oden kostade bara 35 kr. Denna tejp har nu aplicerats på 18 trampor. 2 Götavävstolar och 1 LillJonas.

Tramporna fästes framifrån och inte bak i vävstolen som i golv-vävstolar. Det är  lätt att halka av med foten. Kom på att Ella har inte så stor kraft att trycka ner tramporna och då fick jag detta tips av min vävkompis Margareta.
man halkar inte in i snörena med tårna. Det skall nu testas.


 
Skall bli spännade och se om barnens tid och vilja räcker fram till mer vävning snart igen, för nu har det gått mycket lång tid sedan sist.
 
Här jobbar kusinen Vega i väven, med full koncentration
 


  
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar